GEODI Geo Archive ile CAD, GIS Dosyalarınızı ve Dokümanlarınızı Tek Arşivde Toplayın

GEODI Geo Archive ile CAD, GIS Dosyalarınızı ve Dokümanlarınızı Tek Arşivde Toplayın

14/9/2017
2
Dakika

GEODI ile "Ankara" lafını arıyor ve içinde Ankara kelimesi geçen tüm dokümanları/içerikleri buluyoruz. Peki, Ankara ile ilgili ama içinde Ankara kelimesi geçmeyen içeriklere nasıl ulaşacağız? 

GEODI'nin bu soruna bir çözümü var. metinleri çok iyi işliyor ama çok daha fazlası var.



Örneğin, Dil tanıyıcısı metni okuyor ve dilinin Türkçe mi, İngilizce mi yoksa başka bir dilde mi olduğunu anlıyor. Metnin dili, metin içinde geçen bir kelime değil. İşin sırrı GEODI'nin analitik yeteneklerinde.

Analitik yetenekler sayesinde gizli değerleri ortaya çıkarıyor. Örneğin fotoğrafların içinden nesneleri, trafik işaretlerini veya yüzleri tanıyor. Belediyeye gelen bir şikayetin hangi birimle ilgili olduğunu otomatik çıkarıyor.

Geo Archive modülü ile bilgi çıkarım işini coğrafi alana da taşıyoruz. 

Geo Archive, elimizdeki CAD, GIS ve Raster dosyaların sınırlarını otomatik bularak coğrafi arşivinizi otomatik hale getiriyor. Binlerce veya yüz binlerce olması farketmiyor. Elinizdeki dosyaların yerini gösteriyorsunuz, gerisi otomatik çözülüyor.

GEODI verileri dönüştürmüyor veya kopyalamıyor. Sonuçları harita üzerinde görüyor ve bir sınırı tıklayıp dosyayı açıyorsunuz. Dilerseniz komşu çizimleri de açabilirsiniz.

DWG, DGN, NCZ, Shape, postgres, ECW, TIF, DTED, KML vs. çok zengin format desteği var. Doğrusu, GEODI 200+ formatı tanıyor, içeriğini okuyabiliyor ve görüntüleyebiliyor.


Sınır derken gerçek sınırdan söz ediyoruz, çizimi kapsayan dikdörtgen bir alandan değil.


Geo Archive öncesi çözümler nasıl?

GEODI çözümünün etkinliğini anlamak için farklı çözümlere göz atmak lazım. Klasik GIS/Harita yazılımları ile benzer bir çözüme ulaşmak için çok karmaşık veri yapıları, özelleşmiş yazılımlar ve bol operatör zamanı gerekiyor.

Oysa GEODI bu işi yapay zekası ile hiç bir operatör müdahalesi olmadan, hiç bir veri dönüşüm ihtiyacı olmadan tamamen otomatik olarak olarak çözüyor. Ve aylar, belki yıllar sürecek işleri günler mertebesine indiriyor.

Elimizdeki bir PDF'in Geo Archive ile ilgisi var mı?

dokümanlarını değil konum içeren
herşeyi okuyor ve anlıyor.

PDF veya Excel veya e-Posta içindeki Koordinat Değerlerini, Pafta Adlarını, Tabloları da tanıyor. Bunların hangi projeksiyonda olduğu gibi soruları yapay zeka ile çözüyor ve her şeyi haritaya yerleştiriyor. Bir sorgu yaptığınız zaman sonuç aynı zamanda harita olarak geliyor.

Bu gibi belgeleri otomatik işliyor

GEODI Geo Archive ile Coğrafi Bilgi Sistemine otomatik olarak bir katman daha ekleyerek işi pratik ve sürdürülebilir şekilde çözüyor. 

İlginizi Çekebilecek Başlıklar