Neden Veri keşfi?

Veri keşfi verideki gizli değeri ortaya çıkarır. KVKK için kişisel veriler, Kurumsal iş süreçleriniz için hassas veriler, Veri güvenliği için para miktarları ve daha fazlası Veri keşfi ile keşfedilir. Yapay zeka ve doğal dil işleme ile yapısal ve yapısal olmayan veriler içinde yüksek doğruluklu keşif yapılır. Keşif paneli ile envanteriniz ve riskler ortaya çıkar. Keşfedilen veriler Veri Sınıflama ve Veri Maskeleme işlemleri için de kullanılır.

Neden Veri keşfi?

Temel keşif

Temel keşif araçları tarihleri, yer isimlerini, hukuk terimlerini, bankacılık terimlerini keşfeder. Tarihlerden takvim oluşturur.

Temel keşif

KVKK Veri Keşfi

isimler, TCNO, e-posta, Kan grubu, Adresler ve diğer kişisel veriler keşfedilir. Hangi kaynaklarda, hangi bilgisayarda kişisel veri var raporlanır. Bu rapora göre yetkileri ve imha prosedürlerini yürütebilirsiniz. Veri Maskeleme ile kişisel verileri tamamen kaldırabilir ve içerikleri anonimleştirebilirsiniz.

KVKK Veri Keşfi

Finansal Veri Keşfi

IBAN, Kredi Kartı, Firma Vergi Numarası ve Dairesi, Para Miktarı (TL, $, £, Euro ..) gibi bilgiler keşfedilir. PCI/DSS benzeri finansal regülasyonlara uyumluluk sağlanır. Semantik arama ile “para değeri şundan fazla olan içerikleri sorgulayabilirsiniz.  Veri Maskeleme ile finansal verileri tamamen kaldırabilir ve içerikleri anonimleştirebilirsiniz.

Finansal Veri Keşfi

İçeriğe göre dosya sınıflama

Yapay Zeka sayesinde binlerce, milyonlarca belgeyi otomatik olarak tasnifleyebilirsiniz. Yazılım size sözleşmeler, başvuru evrakları, faturalar veya CV’leri tasnifler. Bu bilgi daha iyi bir arama deneyimi ve daha keskin veri koruma politikaları için kullanılır.

İçeriğe göre dosya sınıflama

Konu Keşfi

Kurumunuzun online başvurular, şikayetler veya sosyal medyadan gelen mesajların ayrıştırılması gibi ihtiyaçlarını karşılamak için konu tanıyıcıları kullanabilirsiniz. Bu sayede ekonomi, futbol, şikayet veya hakaret içeren mesajları ayrıştırabilirsiniz.

Konu Keşfi

Low-Code keşif Araçları

Hazır keşif yeteneklerinin yanında kurumunuza özel keşif kuralları oluşturabilirsiniz. Kod yazmadan içeriğe bağlı kurallar geliştirebilir ve regex veya fingerprint gibi yöntemlerden çok daha başarılı keşif araçları oluşturabilirsiniz.

Low-Code keşif Araçları

Raporlama ve Analiz

Keşif sonrası sunulan etkileşimli paneller ve raporlar ile keşif sonuçlarını irdeleyebilirsiniz. Beyan yerine gerçek sayıları elde edersiniz. Olası veri sızıntı riskleri ortaya çıkar, imha veya taşıma prosedürlerinizi oluşturabilirsiniz.

Raporlama ve Analiz

Farklarımız

Doğal Dil İşleme sayesinde bir PDF dilekçe, taranmış bir belge, excel rapor, Sosyal medya mesajı veya e-Posta gibi içerikler yüksek doğrulukta keşfedilir. Dijital havuzunuzun tamamı kapsanır, hiçbir veri dışarda kalmaz.

Yapay Zeka temelli keşif araçları basit regex tabanlı keşfin ötesinde İsimler, Kan Grubu, Adres, Konu, Doküman Türü gibi karmaşık hassas ve kişisel veri tiplerini de otomatik ve çok düşük false-positive/negative oranlarla keşfeder. Dilerseniz Video ve fotoğraf arşivinizdeki yüzleri de dahil edebilirsiniz.

Veri keşfi ile Kurumsal Arama birlikte çalışır. Hangi çözümden başlarsanız başlayın bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Farklarımız

Yapay Zeka ve Doğal Dil İşlemenin Faydası Nedir?

Veri Maskeleme veya Anonimleştirme uygulamamız Nasıl Çalışır?

KVKK Süreçleriniz içinde GEODI çözümünün yeri nedir?

Kişisel verileri nasıl gizleyeceğiz veya yok edeceğiz?